Embassy Suites by Hilton Walnut Creek

Embassy Suites by Hilton Walnut Creek

Embassy Suites by Hilton Walnut Creek is HR Construction`s first project in California. The renovation of the 20,000 sq. foot lobby, and additional 20,000 sq feet of the guestroom corridors, was broken down into seven phases to facilitate access throughout the space and lobby. Renovation of this multi-phase project commenced with the guestroom corridors, then transitioned to the front desk area, and eight-story open atrium lobby. Throughout the seven phases of renovations, fully functional food and beverage services were maintained to accommodate business and guest access. 

Category:
Hospitality

Location:
Walnut Creek, CA

Owner:
Remington

Architect:
George Sarfatty, AIA

Contract Value:
$3.2 Million 

Duration:
6 Months

  • Installed new carpet, paint and sconces & pendant lighting throughout seven floors of guestroom corridors
  • Lobby atrium renovation involved extensive tree removal, extensive demolition of multi-step planter systems, and slab repair / re-leveling
  • Created two large water features wrapped in millwork and structural steel framework
  • Inserted new foliage in place of where trees had previously been in the lobby
  • Steel, millwork, electrical plumbing, and specialty fountain teams were all involved with the fountains on the atrium level
  • Established a designated seating area with integrated custom millwork at lobby level and large structural steel framework to create multiple trellis covered seating areas
  • Created indoor steel waterproof planters in the lobby complete with a millwork finish
  • Installed millwork package throughout dining area including: buffet service, waiter stations, and point of sale stations
  • Replaced the existing bar with new front and back bars, complete with stone counter tops in addition to millwork finishes
  • Mounted illuminated glass shelving at both renovated bars
  • Laid large format tiling and carpet in the lobby, and applied new paint
  • Renovated both sets of bathrooms within lobby
  • Installed stone clad on front desk
2018
Pre-Construction of Atrium Lobby
Removal of Greenery
Removal of Previous Fixtures
Slab Repair and Re-leveling
Steel Trellis Erected
Millwork Package Added
Completed Atrium
Completed Atrium Seating Area